Home Články Články Tisková zpráva ke SPUŠTĚNÍ DLUHOVÉHO LABYRINTU - internetových stránek o dluzích (nejen) pro dlužníky
Tisková zpráva ke SPUŠTĚNÍ DLUHOVÉHO LABYRINTU - internetových stránek o dluzích (nejen) pro dlužníky PDF Tisk Email
Napsal uživatel OP Praha 3 - Remedium
Úterý, 07 Srpen 2012 12:49
Občanské sdružení REMEDIUM Praha na konci července spustilo internetové stránky zaměřené na informace z oblasti dluhů www.dluhovylabyrint.cz.

Dluhový labyrint obsahuje informace z oblasti dluhů a to nejen pro dlužníky. Je proto možné v něm nalézt informace jak o vhodných postupech při potížích se splácením, exekucích či oddlužení, tak o problematice ručitelství, spoludlužnictví nebo třeba práv a povinností osob, které s dlužníkem bydlí v jedné domácnosti. Jeho součástí jsou i doporučení, jak problémům s dluhy předcházet a kontakty na organizace poskytující poradenství.

"Cílem Dluhového labyrintu je umožnit lidem získat ve kteroukoliv denní dobu věcně správné a aktuální informace o právech, povinnostech a možnostech, které souvisí s dluhovou problematikou. Tímto projektem reagujeme na stále se zvyšující potřebu posilování spotřebitelské a finanční gramotnosti občanů, neboť tyto oblasti jsou úzce propojeny s fenoménem zadlužování a předlužování obyvatel. Naším hlavním záměrem je podpora dostupnosti potřebných informací", říká koordinátorka projektu Mgr. Kristýna Krušinská.

Dluhový labyrint vznikl v rámci projektu Vzdělávání studentů sociální práce v oblasti ochrany spotřebitele a zvyšování finanční gramotnosti obyvatel prostřednictvím internetové aplikace Dluhový labyrint, realizovaného občanským sdružením REMEDIUM Praha a podpořeného i Ministerstvem průmyslu a obchodu.

Mgr. Kristýna Krušinská

koordinátorka projektu